Ο καλύτερος τρόπος για να διοικήσετε αποτελεσματικά την επιχείρηση και το προσωπικό σας

Ιούλ 24, 2017 | Management, Συμβουλές

Κάθε επιχείρηση έχει ή θα έπρεπε να έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Για να τον φτάσει, πρέπει να χρησιμοποιεί ως πυξίδα ένα αντικειμενικό σύστημα παρακολούθησης της πορείας της.

Εσείς, ως μάνατζερ μιας επιχείρησης και ως υπεύθυνοι ουσιαστικά για την χάραξη της πορείας της και για τον συντονισμό των ενέργειων των τμημάτων της και του προσωπικού της, έχετε την ευθύνη (και το καθήκον) να δίνετε τις κατάλληλες εντολές (δηλαδή την κατεύθυνση) και να παρέχετε παράλληλα την απαιτούμενη καθοδήγηση στα άτομα που εργάζονται σε αυτή. Με ποιο σκοπό; Να κάνουν αυτά και μόνο αυτά τα καθήκοντα που πρέπει ώστε να έχουν τα αποτελέσματα που θέλετε κι έτσι να συνεισφέρει ο καθένας τους ενεργά στην επίτευξη του συνολικού στόχου.

Ας το αναλύσουμε λίγο παραπάνω.

Είστε ένας μάνατζερ. Χρειάζεστε δεδομένα, στοιχεία, νούμερα και αναμφίβολες πληροφορίες για να μπορείτε να πάρετε αποφάσεις.
Δε χρειάζεστε γνώμες, απόψεις, υποθέσεις, φοβίες, σενάρια, θεωρίες και φήμες.

Όσο επιτρέπετε στα τελευταία να παρεισφρήσουν στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και εντολών σας άλλο τόσο αυξάνεται η πιθανότητα λάθους.

Έχοντας στην διάθεσή σας, συστηματικά, ακλόνητα στοιχεία και νούμερα, μπορείτε:

  1. να παρατηρήσετε καλύτερα την πορεία και την παραγωγικότητα ενός εργαζομένου ή ενός τμήματος για ένα σύντομο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  2. να εξάγετε πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για να προβλέψετε πώς θα εξελιχθεί η πορεία ενός τμήματος, μιας ομάδας και της επιχείρηση στο επόμενο διάστημα.
  3. να συσχετίσετε τις πορείες δύο ή περισσότερων τμημάτων στην επιχείρηση και τον τρόπο που επηρεάζει η μια την άλλη.
  4. να πάρετε την κατάλληλη απόφαση και να στη συνέχεια, να μην έχετε αμφιβολία για την ορθότητά της.
  5. να δώσετε επιβράβευση και προαγωγή στο άτομο που αποδεδειγμένα έχει επιδείξει την απαιτούμενη παραγωγικότητα και αποτελέσματα. Δηλαδή σε αυτό που πραγματικά εργάστηκε κι όχι σε αυτό που «κρύφτηκε» πίσω από το συνολικό στόχο του τμήματος ή της ομάδας.

Η τάξη, η ήρεμη ατμόσφαιρα, η αξιοκρατία, η αύξηση της παραγωγικότητας και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης μπορεί να γίνει πραγματικότητα όταν:

  1. έχετε υπολογίσει και καθορίσει με ακρίβεια τα αποτελέσματα που αναμένονται από όλες τις θέσεις στην επιχείρηση,
  2. έχετε πληροφορήσει τον καθένα τους ώστε να τα γνωρίζει και να έχει συμφωνήσει,
  3. έχετε ένα σύστημα για να μετράτε και να παρακολουθείτε την παραγωγικότητα και τα αποτελέσματα του καθενός,
  4. θέτετε στόχους για επίτευξη για κάθε εργαζόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα,
  5. εποπτεύετε ενεργά και όχι πίσω από το γραφείο σας το προσωπικό σας για να τους πετύχουν. Είτε αυτοί οι στόχοι αφορούν ημερήσια παραγωγή, είτε εβδομαδιαία ή μηνιαία.

Η επιχείρηση σας αν δεν πετύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα θα κλείσει. Την ίδια κατάληξη θα έχει και ο καθένας που εργάζεται σε αυτή. Το άθροισμα των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει ο καθένας σε σχέση με τον στόχο που έχει να πιάσει, είναι ο δείκτης που καθορίζει αν η επιχείρηση θα τα καταφέρει ή θα αποτύχει.

Δεν μπορείτε να επηρεάσετε την επιχείρησή σας στο βαθμό που θέλετε, αν δεν έχετε γνώση και δεδομένα για αυτή συνολικά και ειδικά για την κάθε λειτουργία ή τον κάθε εργαζόμενο.

Αντί να την επηρεάζετε, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Σας επηρεάζει. Αντί να ελπίζει κανείς στην τύχη, στην μοίρα ή στις ευνοϊκές συγκυρίες και πόσο μάλλον στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει για να πάρει την τύχη της επιχείρησης στα χέρια του είναι να μάθει περισσότερα για αυτήν. Μόνο τότε είναι σε θέση να δώσει τις κατάλληλες εντολές. Μόνο τότε μπορεί να αντιληφθεί αν όλοι οι εργαζόμενοι εργάζονται για το καλό της. Και μόνο τότε μπορεί να γνωρίζει αν βρίσκεται στο δρόμο για την ανάπτυξη ή σε πορεία σύγκρουσης.

Καλή επιτυχία!

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τον τρόπο που διοικείτε την επιχείρησή και το προσωπικό σας; Συμπληρώστε σήμερα δίχως χρέωση το τεστ αξιολόγησης της επιχείρησής σας και θα σας πούμε έξυπνους τρόπους για να το πετύχετε!

Πώς μπορεί να βοηθήσει εσάς και την επιχείρησή σας το Business Coaching;
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Ενδοεταιρική εκπαίδευση Τεχνολογίας Μελέτης | Alianthos Garden

Η τεχνολογία μελέτης είναι το σπουδαιότερο εφόδιο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου. Επιτέλους, στα 50 μου χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος να...

Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Alianthos Garden

Γράφοντας σε χαρτί τα θετικά μου και τα αρνητικά μου σημεία ανακάλυψα ότι μόνο γράφοντας κατανοείς πόσα και ποια είναι. Με το θέμα κοινωνικά και...

Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Tsakalidis Labs

Η εκπαίδευση λειτούργησε σωστά ως προς την ενημέρωση πάνω στη συνεργασία και στα συναισθήματα καθώς και τη λειτουργική επικοινωνία μεταξύ εμού και...

Μάνος Β.

Το πρόγραμμα συμβούλευσης της Business Coaching Lab με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησής μου, τον τρόπο και τα βήματα με...

Μάκης Μ.

Αγαπητέ Σέργιε, με τις ακόλουθες γραμμές θα ήθελα, παρόλο το νεαρό της γνωριμίας και συνεργασίας μας, να σε ευχαριστήσω με πραγματική ειλικρίνεια...