Πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιείτε το twitter για τους σκοπούς της επιχείρησής σας;

Σεπ 7, 2015 | Marketing, Συμβουλές

Όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει στο internet να βρει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν. Εσείς, ως επιχειρηματίας, θα πρέπει να σας απασχολεί να φροντίζετε να βρίσκετε νέους τρόπους για να προσελκύσετε αυτούς τους υποψήφιους πελάτες και να τους φέρετε στην επιχείρησή σας δίχως να αυξάνετε τα έξοδα σας σε ενέργειες marketing.

Το twitter είναι ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί να παίξει πολύ βασικό ρόλο σε αυτό. Μπορείτε να δημιουργήσετε είτε προσωπικό ή επαγγελματικό προφίλ ή και τα δύο. Το κάθε είδος προφίλ έχει την δική του χρησιμότητα και σκοπό.

Χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό προφίλ στο twitter μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στον κόσμο. Τα μηνύματα στο twitter έχουν τον περιορισμό ότι θα πρέπει να είναι μέχρι 140 χαρακτήρες, οπότε θα πρέπει να φροντίζετε να είστε σύντομοι και περιεκτικοί.

Αυτό που μπορείτε να πετύχετε με το twitter είναι να προωθείτε την επιχείρησή σας, να συνομιλείτε με πελάτες σας, να εντοπίζετε τι λέει ο κόσμος για εσάς, να δημιουργείτε “θόρυβο” σχετικά με την εταιρεία σας ή με κάποιο προϊόν σας, να αυξήσετε το επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης στους πελάτες σας, να βελτιώσετε τις δημόσιες σχέσεις σας και γενικά να δρομολογείτε περισσότερους υποψήφιους πελάτες προς την εταιρεία σας αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις σας.

Το twitter σας δίνει την δυνατότητα να προωθήσετε ένα event που ετοιμάζετε, για παράδειγμα αν έχετε εστιατόριο και ετοιμάζεστε να διοργανώσετε ένα event με συγκεκριμένα είδη φαγητού ή με έναν προσκεκλημένο chef, σας δίνεται η δυνατότητα να το προωθήσετε άμεσα σε υποψήφιους πελάτες σας και έτσι να το μάθουν περισσότεροι.

Μπορείτε επίσης να προωθείτε συγκεκριμένα άρθρα ή συμβουλές που γράφετε, να ενημερώνετε τον κόσμο για κάποιες αναβαθμίσεις στα προϊόντα σας καθώς επίσης και για συγκεκριμένες πληροφορίες που θα ενδιαφέρουν τα άτομα με τα οποία είστε συνδεδεμένοι.

Μπορείτε να κάνετε tweets, όπως λέγονται τα μηνύματα στο twitter, για θέματα που έχετε παρατηρήσει, για αυτά που διαβάζετε ή παρακολουθείτε, για ένα συγκεκριμένο άρθρο που έχει γράψει κάποιος άλλος ή κάτι ενδιαφέρον που έχει πει και κρίνετε ότι αξίζει να ενημερώσετε και άλλους για αυτό.

Σας βοηθάει επίσης στην αύξηση πωλήσεων σας βρίσκοντας υποψήφιους πελάτες, δίνοντας σας την δυνατότητα να τους ψάχνετε μέσω κάποιων συγκεκριμένων εργαλείων και στην συνέχεια να τους προσελκύετε όλο και περισσότερο παρέχοντάς τους πληροφορίες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν. Συναναστρέφεστε και αλληλεπιδράτε μαζί τους και έτσι χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης. Κατευθύνοντάς τους και σε συγκεκριμένη περιοχή (landing page) στο site σας μπορείτε να τους μετατρέψετε σε πελάτες σας.

Τέλος, μια άλλη σημαντική δυνατότητα που σας δίνεται με το twitter είναι να βελτιώσετε τις δημόσιες σχέσεις σας ως επιχείρηση αλληλεπιδρώντας με δημοσιογράφους του δικού σας πεδίου ενασχόλησης όπως επίσης και να να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση και υποστήριξη προς τους πελάτες σας απαντώντας στις ερωτήσεις τους, και ζητώντας τη γνώμη τους για κάποια θέματα.

Το twitter είναι ένα χρήσιμο social media εργαλείο που αξιοποιώντας το σωστά και αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο, δίχως να σας απορροφάει από τις άλλες παραγωγικές σας δραστηριότητες, μπορεί να συμβάλλει στις ενέργειες marketing, πωλήσεων, δημοσίων σχέσεων και εξυπηρέτησης πελατών. Ξεκινήστε να το χρησιμοποιείτε και θα δείτε ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί. Στην αρχή, θα σας πάρει περισσότερο χρόνο αλλά στην συνέχεια θα δείτε ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο βοηθητικό εργαλείο.

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το twitter; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

  Πώς μπορεί να βοηθήσει εσάς και την επιχείρησή σας το Business Coaching;
  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Β.Φ

  Αγαπητή Γιάννα,  Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια που μου έχεις προσφέρει τα τελευταία χρόνια μέσα από τη...

  Κοντογούρη Ευανθία

  Είχα ατομική συνεδρία με την κυρία Γιάννα Παπαδάκη. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να εξηγεί και να σε βοηθά να αντιληφθείς πού έγκειται η λύση στα...

  Γ.Μ.

  Το σεμινάριο με τον Θοδωρή Κακαλέτρη ήταν άκρως εποικοδομητικό. Με βοήθησε στο να γνωρίσω τον τρόπο που θα αντιμετωπίζω πλέον τις καταστάσεις γύρω...

  Δάσκαλος Γιάννης – Geodelta Ο.Ε

  Η συνεργασία μου με τον  σύμβουλο – εκπαιδευτή της Business Coaching Lab, Θοδωρή Κακαλέτρη, για τρεις γεμάτες μέρες, με αφορμή τη βοήθεια που...

  Ενδοεταιρικό σεμινάριο: Alfa Fruits | Οκτώβριος 2023

  Ευχαριστούμε, ήταν πολύ χρήσιμα και βασικά για την αρμονική λειτουργία της επιχείρησης. Ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι τα περισσότερα συμβαίνουν ήδη....