Ποσό θέλεις να πετύχεις κάτι; Αλλιώς, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

Μαΐ 12, 2021 | Management, Συμβουλές

Όλοι μας θέλουμε κάτι. Όλοι. Θέλουμε υγεία, χρήματα (ποιος δεν θέλει;), ασφάλεια, περισσότερο ελεύθερο χρόνο αν έχουμε καθόλου, γνώση και τόσα πολλά ακόμα.

Πόσοι όμως από εμάς κάνουν κάτι για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν;

Θα λέγαμε ότι το πόσο θέλει κάποιος να πετύχει κάτι κρίνεται με μια βαθμιδωτή κλίμακα. Στο χαμηλότερο σημείο είναι το θέλω. Θέλω κάτι αλλά δεν κάνω τίποτα για να το πετύχω. Απλώς το θέλω. Παραδείγματος χάριν, θέλω να χάσω 5 κιλά αλλά δεν πάω γυμναστήριο για να τα χάσω. Δεν κάνω κάποια άσκηση. Απλώς θέλω να τα χάσω. Θέλω δηλαδή αλλά περιμένω να μου έρθει, να συμβεί. Έχουμε πολλά παραδείγματα για αυτό το επίπεδο ξεκινώντας από τους εαυτούς μας.

Και ψηλά, στο ανώτερο σημείο θα λέγαμε ότι είναι το πετυχαίνω. Εδώ κάνω κάτι για να το πετύχω. Υπάρχει δράση, κατεύθυνση προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Καταναλώνω ενέργεια για αυτό. Διαχειρίζομαι ενεργά τις αντιξοότητες. Μπορεί τις περισσότερες φορές να υπάρχει ένα πλάνο. Άλλοτε όχι. Όμως υπάρχει δράση. Προσπάθεια. Κάποιες φορές λιγότερη και κάποιες περισσότερη. Υπάρχει τόση προσπάθεια όση χρειάζεται για να πετύχουμε το στόχο μας.

Ενδιάμεσα υπάρχουν αρκετά επίπεδα τα οποία εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο μπροστά στα μάτια μας και εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε σε τι βαθμό θέλει κάποιος να κάνει κάτι και να το πετύχει. Όλα τα επίπεδα εκφράζονται και συνοδεύονται με την ανάλογη δράση και προσπάθεια.

Γιατί, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, κάποιος που θέλει πραγματικά να κάνει κάτι και να πετύχει κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει. Θα μου πείτε μην είμαι απόλυτος. Ας μην είμαι λοιπόν. Έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να πετύχει κάτι από το να μην το πετύχει. Δεν βάζω τον παράγοντα τύχη εδώ. Όπως επίσης δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο και ο χρόνος εδώ, πόσο χρόνο δηλαδή θα πάρει σε κάποιον να το πετύχει.

Αυτό που μετράει είναι η ποσότητα της δράσης. Καθώς και το πόσο δεσμεύτηκε για να το πετύχει. Για τον οποιοδήποτε λόγο κι αν το κάνει. Είτε επειδή είναι δικός του ο στόχος, είτε επειδή έχει συμφωνήσει σε αυτόν τον στόχο επειδή είναι σε μια ομάδα (οικογένεια, επιχείρηση, ομάδα).

Για παράδειγμα, σε ένα πωλητή μπορούμε να θέσουμε εμείς ένα στόχο προς επίτευξη ή θα μπορούσε να βάλει εκείνος ένα στόχο υψηλότερο από αυτόν που του θέσαμε. Χαμηλότερο δε θέλουμε. Και θα μπορούσε να πετύχει και τις 3 περιπτώσεις. Αυτόν που του βάλαμε, τον δικό του υψηλότερο επειδή εκείνος πιστεύει ότι θα τον πετύχει και αναλαμβάνει την ανάλογη δράση ή και τον χαμηλότερο στόχο.

Επαναλαμβάνουμε, δεν παίζει τόσο ρόλο ο χρόνος εδώ όσο η προσπάθεια που κάποιος καταβάλλει. Η ποσότητα της προσπάθειας που απαιτείται για να επιτευχθεί ο στόχος.

Κάποιος πελάτης θα κλείσει με 1-2 τηλεφωνήματα και κάποιος άλλος με 10.

Κάποιος πελάτης θα πληρώσει με 1 τηλεφώνημα υπενθύμισης και κάποιος άλλος με περισσότερα. Κάποιος επιχειρηματίας θα κάνει μια-δυο προσπάθειες να βρει προσωπικό, θα τα εγκαταλείψει και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά ο ίδιος ενώ και κάποιος άλλος θα συνεχίζει να ψάχνει, να αξιολογεί, να εκπαιδεύει μέχρι να βρει τον κατάλληλο. Δίχως δεύτερες σκέψεις ή δικαιολογίες.

Αξιοσημείωτο εδώ είναι το γεγονός ότι κάτι είναι τόσο αληθινό όσο εμείς το κάνουμε. Αν έχω πειστεί και έχω πείσει τον εαυτό μου ότι είναι δύσκολο να πιάσω ένα στόχο πιστεύετε ότι θα τον πιάσω; Πόσες πιθανότητες δίνετε να τον πιάσω;

Στο θέμα μας. Στην κλίμακα αυτή οφείλουμε να προσθέσουμε και κάτι παραπάνω. Τους λόγους που βρίσκει και «εφευρίσκει» κανείς σχετικά με το γιατί δεν πετυχαίνει τα θέλω του. Με άλλα λόγια, το «θέλω αλλά δεν πετυχαίνω» μεταφράζεται τις περισσότερες φορές ως το να ακούτε τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν πετυχαίνει αυτό που θέλει.

Όσο ανεβαίνετε την κλίμακα αυτή, τόσο λιγοστεύουν οι λόγοι/δικαιολογίες και τόσο αυξάνεται η δράση και η προσπάθεια – αποτυχημένες και/ή επιτυχημένες προσπάθειες. Τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, προκλήσεις, δυσάρεστες καταστάσεις, απορρίψεις, κ.λπ.

Τι να κρατήσουμε από τα παραπάνω;

Δεν παίζει ρόλο αν κάποιος θέλει κάτι. Το θέμα είναι πόσο το θέλει και τι κάνει για να το πετύχει. Παρεμπιπτόντως, το ότι κάποιος λέει ότι το θέλει, δεν σημαίνει απαραίτητα κι ότι εννοεί πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται και απαιτείται για να το πετύχει. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις.

Πόσο πολύ θέλεις να κλείσεις ένα πελάτη; Τόσες ενέργειες θα κάνεις δίχως δικαιολογίες για να τον κλείσεις. Απλά και πρακτικά. Πόσο πολύ θέλεις να αναπτύξεις την επιχείρησή σου; Τόσες κινήσεις θα κάνεις, τόσα ρίσκα θα πάρεις για να το κάνεις. Είτε γνωστοποιείς στον άλλο τα θέλω σου είτε όχι.  

Καλή επιτυχία!

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε το τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας; Συμπληρώστε σήμερα δίχως χρέωση το τεστ αξιολόγησης της επιχείρησής σας και θα σας  δώσουμε έξυπνους τρόπους για να το πετύχετε!


Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επίτευξη στόχων;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Ενδοεταιρική εκπαίδευση Τεχνολογίας Μελέτης | Alianthos Garden

Η τεχνολογία μελέτης είναι το σπουδαιότερο εφόδιο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου. Επιτέλους, στα 50 μου χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος να...

Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Alianthos Garden

Γράφοντας σε χαρτί τα θετικά μου και τα αρνητικά μου σημεία ανακάλυψα ότι μόνο γράφοντας κατανοείς πόσα και ποια είναι. Με το θέμα κοινωνικά και...

Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Tsakalidis Labs

Η εκπαίδευση λειτούργησε σωστά ως προς την ενημέρωση πάνω στη συνεργασία και στα συναισθήματα καθώς και τη λειτουργική επικοινωνία μεταξύ εμού και...

Μάνος Β.

Το πρόγραμμα συμβούλευσης της Business Coaching Lab με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησής μου, τον τρόπο και τα βήματα με...

Μάκης Μ.

Αγαπητέ Σέργιε, με τις ακόλουθες γραμμές θα ήθελα, παρόλο το νεαρό της γνωριμίας και συνεργασίας μας, να σε ευχαριστήσω με πραγματική ειλικρίνεια...