Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε προηγούμενα ρεκόρ της επιχείρησής σας;

Μαρ 8, 2016 | Management, Συμβουλές

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι για να σπάσετε προηγούμενα ρεκόρ της επιχείρησής σας!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχετε υψηλότερα σημεία απόδοσης στην επιχείρησή σας. Ένας από αυτούς είναι να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι με την συμμετοχή των υπαλλήλων σας οι οποίοι θα συναγωνιστούν να ξεπεράσουν τον στόχο που θα έχετε από κοινού θέσει. Τα βήματα για να δημιουργήσετε αυτό το παιχνίδι είναι τα παρακάτω:

 • Εντοπίστε μια περιοχή στην επιχείρησή σας όπου θέλετε να σημειώσετε μια σημαντική πρόοδο. Σε ποια περιοχή θέλετε να σπάσετε προηγούμενα ρεκόρ;  Για παράδειγμα, πωλήσεις,  αριθμός προσφορών, νέοι πελάτες, έσοδα κτλ.
 • Ερευνήστε και βρείτε στην κάθε περιοχή ποια ήταν η καλύτερη επίδοση που είχε επιτευχθεί για τον τελευταίο χρόνο. Βάλτε στόχο να την ξεπεράσετε.
 • Βρείτε ποια θα ήταν μια σημαντική επιβράβευση όταν ο στόχος αυτός ξεπεραστεί. Κάντε μια έρευνα στο προσωπικό σας που θα παίζει αυτό το παιχνίδι για να μάθετε αν η επιβράβευση αυτή είναι αρκετά συναρπαστική για αυτούς. Φροντίστε να είναι μια κατάσταση στην οποία να κερδίζουν και τα άτομα που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό αλλά και η ίδια η επιχείρηση.
 • Επικοινωνήστε το παιχνίδι αυτό στο προσωπικό σας και βάλτε το να σας δώσει γραπτώς την αποδοχή του να συμμετάσχει.
 • Βρείτε ποιος θα ήταν ένας συναρπαστικός τρόπος για να προωθήσετε το παιχνίδι αυτό όπως επίσης και σε ποιο μέρος θα κρατάτε το σκορ και θα βλέπετε την εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα στην επιχείρηση.
 • Ζητήστε από το προσωπικό σας να σας δώσει γραπτώς τα βήματα που θα ακολουθήσει για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.
 • Όταν ξεπεράσει κάποιος τον στόχο, επιβραβεύστε το άτομο για την συνεισφορά του αυτή. Κάντε το παρουσία όλων σε πανηγυρικό κλίμα ώστε να γνωρίζουν ποιος ξεπέρασε τον στόχο.
 • Αναθέστε σε ένα άτομο να είναι υπεύθυνο για να παρακολουθεί το παιχνίδι και να ασχολείται με την διεξαγωγή του.

Υπάρχουν πολλών ειδών επιβραβεύσεις εκτός από χρήματα, όπως εισιτήρια για τον κινηματογράφο, για μια συναυλία, ένα σαββατοκύριακο σε ένα ξενοδοχείο, μια μέρα άδεια κτλ.

Δημιουργώντας παιχνίδια τέτοιου είδους ανεβάζετε την ψυχολογία του προσωπικού σας και βελτιώνεται το ομαδικό πνεύμα στα πλαίσια της επιχείρησής σας. Και φυσικά, αναπτύσσετε τις περιοχές τις επιχείρησής σας με έναν δημιουργικό τρόπο δίχως να χρειάζεται να πιέσετε τα άτομα για να πιάσουν τους στόχους αυτούς!

Έχετε κάποιες ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια στην επιχείρηση; Θα χαρούμε πολύ να τις ακούσουμε.

  Χρειάζεστε καθοδήγηση για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας;
  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση Τεχνολογίας Μελέτης | Alianthos Garden

  Η τεχνολογία μελέτης είναι το σπουδαιότερο εφόδιο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου. Επιτέλους, στα 50 μου χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος να...

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Alianthos Garden

  Γράφοντας σε χαρτί τα θετικά μου και τα αρνητικά μου σημεία ανακάλυψα ότι μόνο γράφοντας κατανοείς πόσα και ποια είναι. Με το θέμα κοινωνικά και...

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Tsakalidis Labs

  Η εκπαίδευση λειτούργησε σωστά ως προς την ενημέρωση πάνω στη συνεργασία και στα συναισθήματα καθώς και τη λειτουργική επικοινωνία μεταξύ εμού και...

  Μάνος Β.

  Το πρόγραμμα συμβούλευσης της Business Coaching Lab με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησής μου, τον τρόπο και τα βήματα με...

  Μάκης Μ.

  Αγαπητέ Σέργιε, με τις ακόλουθες γραμμές θα ήθελα, παρόλο το νεαρό της γνωριμίας και συνεργασίας μας, να σε ευχαριστήσω με πραγματική ειλικρίνεια...