Πώς μπορείτε να ξεπεράσετε προηγούμενα ρεκόρ της επιχείρησής σας;

Μαρ 8, 2016 | Management, Συμβουλές

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι για να σπάσετε προηγούμενα ρεκόρ της επιχείρησής σας!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πετύχετε υψηλότερα σημεία απόδοσης στην επιχείρησή σας. Ένας από αυτούς είναι να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι με την συμμετοχή των υπαλλήλων σας οι οποίοι θα συναγωνιστούν να ξεπεράσουν τον στόχο που θα έχετε από κοινού θέσει. Τα βήματα για να δημιουργήσετε αυτό το παιχνίδι είναι τα παρακάτω:

 • Εντοπίστε μια περιοχή στην επιχείρησή σας όπου θέλετε να σημειώσετε μια σημαντική πρόοδο. Σε ποια περιοχή θέλετε να σπάσετε προηγούμενα ρεκόρ;  Για παράδειγμα, πωλήσεις,  αριθμός προσφορών, νέοι πελάτες, έσοδα κτλ.
 • Ερευνήστε και βρείτε στην κάθε περιοχή ποια ήταν η καλύτερη επίδοση που είχε επιτευχθεί για τον τελευταίο χρόνο. Βάλτε στόχο να την ξεπεράσετε.
 • Βρείτε ποια θα ήταν μια σημαντική επιβράβευση όταν ο στόχος αυτός ξεπεραστεί. Κάντε μια έρευνα στο προσωπικό σας που θα παίζει αυτό το παιχνίδι για να μάθετε αν η επιβράβευση αυτή είναι αρκετά συναρπαστική για αυτούς. Φροντίστε να είναι μια κατάσταση στην οποία να κερδίζουν και τα άτομα που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό αλλά και η ίδια η επιχείρηση.
 • Επικοινωνήστε το παιχνίδι αυτό στο προσωπικό σας και βάλτε το να σας δώσει γραπτώς την αποδοχή του να συμμετάσχει.
 • Βρείτε ποιος θα ήταν ένας συναρπαστικός τρόπος για να προωθήσετε το παιχνίδι αυτό όπως επίσης και σε ποιο μέρος θα κρατάτε το σκορ και θα βλέπετε την εξέλιξη του παιχνιδιού μέσα στην επιχείρηση.
 • Ζητήστε από το προσωπικό σας να σας δώσει γραπτώς τα βήματα που θα ακολουθήσει για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.
 • Όταν ξεπεράσει κάποιος τον στόχο, επιβραβεύστε το άτομο για την συνεισφορά του αυτή. Κάντε το παρουσία όλων σε πανηγυρικό κλίμα ώστε να γνωρίζουν ποιος ξεπέρασε τον στόχο.
 • Αναθέστε σε ένα άτομο να είναι υπεύθυνο για να παρακολουθεί το παιχνίδι και να ασχολείται με την διεξαγωγή του.

Υπάρχουν πολλών ειδών επιβραβεύσεις εκτός από χρήματα, όπως εισιτήρια για τον κινηματογράφο, για μια συναυλία, ένα σαββατοκύριακο σε ένα ξενοδοχείο, μια μέρα άδεια κτλ.

Δημιουργώντας παιχνίδια τέτοιου είδους ανεβάζετε την ψυχολογία του προσωπικού σας και βελτιώνεται το ομαδικό πνεύμα στα πλαίσια της επιχείρησής σας. Και φυσικά, αναπτύσσετε τις περιοχές τις επιχείρησής σας με έναν δημιουργικό τρόπο δίχως να χρειάζεται να πιέσετε τα άτομα για να πιάσουν τους στόχους αυτούς!

Έχετε κάποιες ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια στην επιχείρηση; Θα χαρούμε πολύ να τις ακούσουμε.

  Χρειάζεστε καθοδήγηση για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας;
  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Β.Φ

  Αγαπητή Γιάννα,  Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια που μου έχεις προσφέρει τα τελευταία χρόνια μέσα από τη...

  Κοντογούρη Ευανθία

  Είχα ατομική συνεδρία με την κυρία Γιάννα Παπαδάκη. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να εξηγεί και να σε βοηθά να αντιληφθείς πού έγκειται η λύση στα...

  Γ.Μ.

  Το σεμινάριο με τον Θοδωρή Κακαλέτρη ήταν άκρως εποικοδομητικό. Με βοήθησε στο να γνωρίσω τον τρόπο που θα αντιμετωπίζω πλέον τις καταστάσεις γύρω...

  Δάσκαλος Γιάννης – Geodelta Ο.Ε

  Η συνεργασία μου με τον  σύμβουλο – εκπαιδευτή της Business Coaching Lab, Θοδωρή Κακαλέτρη, για τρεις γεμάτες μέρες, με αφορμή τη βοήθεια που...

  Ενδοεταιρικό σεμινάριο: Alfa Fruits | Οκτώβριος 2023

  Ευχαριστούμε, ήταν πολύ χρήσιμα και βασικά για την αρμονική λειτουργία της επιχείρησης. Ιδιαίτερα ευχάριστο το ότι τα περισσότερα συμβαίνουν ήδη....