Τι εξασφαλίζει σήμερα την πετυχημένη πορεία μιας νέας επιχείρησης;

Μαρ 29, 2014 | Management, Συμβουλές

Το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια επιχείρηση είναι η ανασφάλεια και η αμφιβολία για το μέλλον.

Πραγματικά, αν καθήσουμε και σκεφτούμε τι είναι αυτό που μας εμποδίζει και μας δυσκολεύει να πάρουμε μια απόφαση για να αρχίσουμε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, θα δούμε ότι κυρίως είναι η αμφιβολία για το μέλλον, καθώς και η έλλειψη τεχνογνωσίας, εμπειρίας και δεδομένων που μπορεί να έχουμε για διάφορα θέματα.

Μπορεί να μην είμαστε τόσο σίγουροι για το αν έχουμε επιλέξει την κατάλληλη τοποθεσία για ανοίξουμε την επιχείρησή μας, για το πόσα χρήματα θα πρέπει να έχουμε για να ξεκινήσουμε και από πού θα αντλήσουμε το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης. Δεν ξέρουμε με ποιον να συνεργαστούμε, πού θα βρούμε κατάλληλο προσωπικό και αν αυτό θα είναι παραγωγικό. Πόσο θα πρέπει να πουλάμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν θα ανταποκριθεί ο κόσμος σε αυτά και ποιες ενέργειες marketing θα πρέπει να εφαρμόσουμε. Σε ποιo επίπεδο θα πρέπει να διατηρούμε τα κόστη μας ώστε η επιχείρησή μας να είναι αξιόχρεη. Αν θα έχουμε αποτελεσματικούς πωλητές. Τα ερωτήματα είναι αρκετά και συνεχώς δημιουργούνται περισσότερα.

Παράλληλα, νιώθουμε έντονη ανασφάλεια λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που όλο και περισσότεροι ισχυρίζονται ότι οδηγείται σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε μόνο ερωτήματα για εσωτερικά ζητήματα λειτουργίας της επιχείρησής μας αλλά και για εξωτερικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία της. Εξάλλου, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και πιθανόν “παιδικές ασθένειες” που μπορεί να περάσει η επιχείρησή μας, μέχρι να στηθεί και να οργανωθεί κατάλληλα και να δημιουργήσει τα γερά θεμέλια που θα θέλαμε για αυτήν σαν επιχειρηματίες.

Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, μεγάλα εμπόδια και έντονες δυσκολίες, τις οποίες αν σκεφτούμε σοβαρά, θα απογοητευτούμε και δεν θα ξεκινήσουμε. Ιδιαίτερα τώρα, στη σημερινή περίοδο ύφεσης, οι πιθανότητες είναι ακόμα λιγότερες για να πετύχουμε το σκοπό μας. Πόσο μάλλον, βλέποντας καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους και παρατηρώντας ένα κρατικό μηχανισμό ανήμπορο να υλοποιήσει μια κατάλληλη επενδυτική πολιτική.
Από την άλλη, η επιλογή μιας συνεργασίας με ένα σύμβουλο επιχειρήσεων, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες.

Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων μπορεί να μας προσφέρει τη σωστή εκπαίδευση, καθοδηγώντας μας βήμα-βήμα μέχρι να ολοκληρώσουμε όλα τα απαραίτητα στάδια για την έναρξη και το στήσιμο της επιχείρησής μας, βλέποντας μαζί μας βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Θέτει με λογική σειρά τις προτεραιότητες μας, παρέχει απλές και πρακτικές λύσεις, δοκιμασμένες πετυχημένες “συνταγές” βαδίζοντας δίπλα μας ως ένας εξειδικευμένος συνεργάτης. Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων θα μας βοηθήσει να πάρουμε τη σωστή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο το δικό μας στόχο ως επιχειρηματία αλλά και το σκοπό της εταιρείας μας. Ευθυγραμμίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις δράσεις μας, τα σχέδια και τις αποφάσεις μας, ώστε όλες μας οι ενέργειες να οδηγούν προς μια κατεύθυνση: αυτή της εξασφάλισης της βιωσιμότητας της επιχείρησής μας και των εργαζομένων μας. Και όλα αυτά, με ένα κόστος το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει.

Εμείς, οι σύμβουλοι επιχειρήσεων της Business Coaching Lab, αυτό το κόστος το λέμε επένδυση. Επένδυση, καθώς μόνο έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε μια σωστή εκτίμηση των καταστάσεων. Επένδυση γιατί με αυτό τον τρόπο καταφέρνετε να εκπληρώσετε τις προσδοκίες και τα όνειρά σας. Η συνεργασία με ένα γραφείο συμβούλων επιχειρήσεων μειώνει την ανασφάλεια καθώς αποκτάτε περισσότερη γνώση και συγκεκριμένα δεδομένα για τη λήψη μιας κρίσιμης απόφασης. Αποκτάτε έναν οδηγό με τον οποίο μαθαίνετε τον τρόπο να ελιχθείτε στην επιχειρηματική τυχαιότητα που, δυστυχώς, χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.

Από τη στιγμή που γνωρίζετε πώς να κινηθείτε σωστά, να λειτουργήσετε αποτελεσματικά και εφαρμόσετε βήμα προς βήμα τα δεδομένα που σας παρέχουμε, τότε οι πιθανότητες να επηρεασθείτε από την κρίση είναι πραγματικά ελάχιστες. Θα πρέπει να προσθέσουμε εδώ, ότι υπάρχουν εταιρείες που τα πηγαίνουν καλά σε αγορές ύφεσης και αναπτύσσονται, δίχως να παραλείψουμε να αναφέρουμε, ότι υπάρχουν και αρκετές που δημιουργούνται σε καιρό κρίσης. Η Business Coaching Lab δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. Για να σας βοηθήσει και να σας στηρίξει να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για την επιχείρηση σας και να ελαχιστοποιήσετε τις δυσάρεστες εξωτερικές επιρροές από την “κρίση”. Αυτό άλλωστε είναι και το slogan μας: Success made real!

Καλή σας επιτυχία.

Η επιχείρησή σας είναι στα πρώτα της βήματα και θέλετε να μάθετε το τρόπο για να αναπτυχθεί σωστά; Συμπληρώστε το τεστ αξιολόγησης της επιχείρησης και θα σας πούμε συγκεκριμένες τεχνικές για να το πετύχετε.


  Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα για να ξεκινήσετε σωστά μια νέα επιχείρηση;

  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση Τεχνολογίας Μελέτης | Alianthos Garden

  Η τεχνολογία μελέτης είναι το σπουδαιότερο εφόδιο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου. Επιτέλους, στα 50 μου χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος να...

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Alianthos Garden

  Γράφοντας σε χαρτί τα θετικά μου και τα αρνητικά μου σημεία ανακάλυψα ότι μόνο γράφοντας κατανοείς πόσα και ποια είναι. Με το θέμα κοινωνικά και...

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Tsakalidis Labs

  Η εκπαίδευση λειτούργησε σωστά ως προς την ενημέρωση πάνω στη συνεργασία και στα συναισθήματα καθώς και τη λειτουργική επικοινωνία μεταξύ εμού και...

  Μάνος Β.

  Το πρόγραμμα συμβούλευσης της Business Coaching Lab με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησής μου, τον τρόπο και τα βήματα με...

  Μάκης Μ.

  Αγαπητέ Σέργιε, με τις ακόλουθες γραμμές θα ήθελα, παρόλο το νεαρό της γνωριμίας και συνεργασίας μας, να σε ευχαριστήσω με πραγματική ειλικρίνεια...