Τεστ αξιολόγησης υποψηφίων και προσωπικού

Τα τεστ αξιολόγησης υποψηφίων και υφιστάμενου προσωπικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε διευθύνετε μια επιχείρηση είτε είστε υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού, είναι τα εξής:

1.Τεστ ανάλυσης προσωπικότητας
Το τεστ ανάλυσης προσωπικότητας αποτελείται από 200 ερωτήσεις με τρεις εναλλακτικές απαντήσεις. Χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να συμπληρωθεί παρότι δεν πρόκειται για τεστ με χρονομέτρηση. Παρουσιάζει 10 χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ο υποψήφιος ή ο εργαζόμενος θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στη ζητούμενη θέση εργασίας. Tα χαρακτηριστικά αυτά είναι:Ο στόχος μας λοιπόν είναι να σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε εύκολα τους υποψήφιους, που θα είναι παραγωγικοί και προσανατολισμένοι σε αποτελέσματα και όχι αυτούς που απλά θα φαίνονται απασχολημένοι!

 • ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ: μετράει το επίπεδο συγκέντρωσης, τα πρότυπα, την αίσθηση τάξης, τον προγραμματισμό και την οργάνωση καθώς και την επιμονή σε μια δεδομένη πορεία.
 • ΕΥΤΥΧΙΑ: μετράει το επίπεδο ενθουσιασμού, ευθυμίας και ικανοποίησης για την επίτευξη των στόχων ή την έλλειψη αυτών των χαρακτηριστικών.
 • ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: μετράει την ηρεμία, τη γαλήνη, τον αυτοέλεγχο, την υπομονή και την ικανότητα για χαλάρωση έναντι της νευρικότητας και οξυθυμίας.
 • ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ: μετράει τη συνέπεια, την προβλεψιμότητα και την καθαρότητα παρατήρησης.
 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: μετράει το επίπεδο ενέργειας, το δυναμισμό, την πρωτοβουλία, τη ζωντάνια και το σφρίγος.
 • ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: μετράει την αποφασιστικότητα, δυναμικότητα, πεποίθηση, θεληματικότητα, μαχητικότητα και το σθένος.
 • ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ: μετράει την υπεύθυνη πρωτοβουλία, την ευσυνειδησία, την αντικειμενικότητα και την ικανότητα αμεροληψίας.
 • ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: μετράει την εποικοδομητική κριτική, τη συμφωνία, την εντιμότητα και τη λογική συλλογιστική.
 • ΣΤΟΡΓΗ: μετράει τη φιλικότητα, τη σύμπνοια, την ευγένεια, την εμπιστοσύνη, την πίστη σε άλλους και τη συμπάθεια στους άλλους.
 • EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: μετράει την ποιότητα επικοινωνίας, την εγκαρδιότητα καθώς και το πόσο ζωντανή και παραστατική είναι η επικοινωνία κάποιου.

 

2.Tεστ Ευφυΐας
Το τεστ ευφυΐας έχει σχεδιαστεί για να μετράει την ικανότητα του υποψήφιου ή του εργαζόμενου να λύνει προβλήματα. Σχεδόν κάθε θέση εργασίας απαιτεί το άτομο να μπορεί να επιλύει προβλήματα μέχρι ένα ορισμένο βαθμό. Από τη στιγμή που είναι σαφείς οι απαιτήσεις μιας θέσης εργασίας, το τεστ ευφυΐας σας βοηθά να εντοπίσετε το κατάλληλο άτομο.

3.Τεστ/Δείκτης Ηγεσίας
Το τεστ αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προαγωγή προσωπικού σε υψηλές θέσεις ή για την πρόσληψη υποψηφίων για ανώτερες θέσεις. Αναλύει γρήγορα τη δυνατότητα του ατόμου να ηγείται άλλων και επίσης τονίζει τα σημεία στα οποία μπορεί να βελτιωθεί το άτομο. Εξετάζει πόσο καλά εντοπίζει την πραγματική αιτία ενός προβλήματος και συνεπώς πόσο εύκολα ή εύστοχα το χειρίζεται.

4.Τεστ Επιδεξιότητας
Το τεστ επιδεξιότητας σας εξοικονομεί χρόνο και χρήματα όταν εφαρμόζεται στη διαδικασία πρόσληψης καθώς και στο υφιστάμενο προσωπικό. Ο στόχος του είναι να ανακαλύψει το επίπεδο επακριβούς αντίληψης (αποτύπωσης) του ατόμου. Αποτύπωση σημαίνει ικανότητα παρατήρησης και ακριβούς αντίληψης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν προσλαμβάνετε στελέχη τα οποία θα πρέπει να φροντίζουν να εκτελούνται οι οδηγίες της διοίκησης επακριβώς. Το τεστ αυτό δείχνει επίσης αν το άτομο είναι επιρρεπές σε ατυχήματα ή όχι, ένας παράγοντας που είναι καθοριστικός, ιδιαίτερα αν η θέση εργασίας απαιτεί το χειρισμό ακριβού μηχανικού εξοπλισμού.

5.Τεστ αξιολόγησης πωλητών

 • Για υφιστάμενους πωλητές. Η ανάλυση αυτή δεν χρησιμοποιείται στη διαδικασία πρόσληψης αλλά ως εσωτερική ανάλυση των υφιστάμενων πωλητών. Εντοπίζει με ακρίβεια τα δυνατά και αδύνατα σημεία ενός πωλητή και επισημαίνει παράλληλα τους συγκεκριμένους τομείς που χρειάζονται βελτίωση. Αναλύει 12 περιοχές της πώλησης όπως για παράδειγμα την εξυπηρέτηση πελατών, τη γνώση του προϊόντος κτλ. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον εντοπισμό των σημείων που χρειάζονται πραγματική βελτίωση για κάθε πωλητή ξεχωριστά.
 • Για υποψήφιους πωλητές. Η ανάλυση γίνεται με ένα τεστ ειδικά διαμορφωμένο για την αξιολόγηση υποψήφιων πωλητών. Πριν προσλάβετε έναν πωλητή, μπορείτε με αυτό το τεστ να τον αξιολογήσετε ως προς την αποδοτικότητά του, την προσωπικότητά του, το κίνητρό του, καθώς και το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας του για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας. Αν ο υποψήφιος δείξει επάρκεια σ’ αυτό το τεστ, τότε αυτό αποτελεί ένα πολύ καλό δείκτη για να επενδύσετε το χρόνο σας σε περαιτέρω αξιολόγησή του. 

 

Χρησιμοποιήστε τα τεστ αξιολόγησης υποψηφίων και υφιστάμενου προσωπικού σας με σκοπό:

 1. Να προσλάβετε προσωπικό.
 2. Να αξιολογήσετε κάποιον εργαζόμενο για προαγωγή.
 3. Να εντοπίσετε σε ένα τμήμα της επιχείρησής σας ποια άτομα δεν εργάζονται για το καλό της.
 4. Να αναδιοργανώσετε ένα τμήμα της ώστε να γνωρίζετε από πριν ποια άτομα θα είναι τα κατάλληλα για τις κατάλληλες θέσεις.
 5. Να προγραμματίσετε την εκπαίδευση του προσωπικού σας, ώστε να ταιριάζει ακριβώς με τις ανάγκες του.
 6. Να επιλέξετε ένα συνεργάτη που θα συμμετέχει στην επιχείρησή σας.
 7. Να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα εντός ή εκτός του πλαισίου της επιχείρησής σας.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και μάθετε περισσότερα για τα συγκεκριμένα τεστ. Ελαχιστοποιήστε την αβεβαιότητα στις επιλογές σας σχετικά με την πρόσληψη ή την αξιολόγηση προσωπικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Θέλετε να μάθετε πως θα αξιολογήσετε καλύτερα το προσωπικό σας;
  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση Τεχνολογίας Μελέτης | Alianthos Garden

  Η τεχνολογία μελέτης είναι το σπουδαιότερο εφόδιο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου. Επιτέλους, στα 50 μου χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχει τρόπος να...

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Alianthos Garden

  Γράφοντας σε χαρτί τα θετικά μου και τα αρνητικά μου σημεία ανακάλυψα ότι μόνο γράφοντας κατανοείς πόσα και ποια είναι. Με το θέμα κοινωνικά και...

  Ενδοεταιρική εκπαίδευση | Tsakalidis Labs

  Η εκπαίδευση λειτούργησε σωστά ως προς την ενημέρωση πάνω στη συνεργασία και στα συναισθήματα καθώς και τη λειτουργική επικοινωνία μεταξύ εμού και...

  Μάνος Β.

  Το πρόγραμμα συμβούλευσης της Business Coaching Lab με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τη λειτουργία της επιχείρησής μου, τον τρόπο και τα βήματα με...

  Μάκης Μ.

  Αγαπητέ Σέργιε, με τις ακόλουθες γραμμές θα ήθελα, παρόλο το νεαρό της γνωριμίας και συνεργασίας μας, να σε ευχαριστήσω με πραγματική ειλικρίνεια...